O nas

Moskovska dr┼żavna univerza M. V. Lomonosov je skupaj z Univerzo na Primorskem ustanovila svojo ┼íesto podru┼żnico z nazivom Zavod Moskovske dr┼żavne univerze M.V.Lomonosov v Kopru. Osnoven namen je izobra┼żevanje in vzpodbujanje gospodarskega sodelovanja med evropskimi dr┼żavami in Rusijo. Zavod nudi tri edinstvene magistrske izobra┼żevalne programe, ki omogo─Źajo pridobitev dvojne diplome: diplomo Univerze na Primorskem in diplomo Moskovske dr┼żavne univerze. V ┼íolskem letu 2018-2019 se za─Źnejo izvajat programi Ekonomija in Finance, Matemati─Źne znanosti in program Mednarodne politologije. Dvoleten ┼ítudij se prvo leto izvaja v Kopru, drugo ┼ítudijsko leto pa v Moskvi. ┼átudentje smeri Ekonomija in finance bodo v sklopu ┼ítudijskega programa pre┼żiveli prvo leto mesec dni v enem izmed slovenskih podjetij, ki intenzivno sodeluje z ruskimi podjetji, v drugem ┼ítudijskem letu pa v enem izmed Ruskih podjetij, ki sodeluje z evropskim gospodarstvom. Eden izmed osnovnih namenov izobra┼żevanja je izobraziti strokovnjake, ki bodo v prihodnosti lahko pripomogli k intenzivnej┼íem razvoju evropsko-ruskega gospodarskega sodelovanja. Znanja, ki jih bodo ┼ítudentje pridobili so torej prilagojena na potrebna znanja za delo v dr┼żavah Evropske unije in Rusije. Osnovni namen Zavoda je usposabljanje diplomantov iz dr┼żav Evropske unije in Rusije, da bodo lahko zaposljivi v ruskih odjetjih, ki delujejo na evropskem trgu in na drugi strani pri evropskih podjetjih, ki delujejo na ruskem trgu.

Drugi temeljni cilj Zavoda Lomonosov v Kopru je razvoj gospodarskega sodelovanja med evropskimi, slovenskimi in ruskimi podjetji. Pomembni gospodarstveniki zdru┼żeni v Svetu gospodarskih zaupnikov pri Zavodu Lomonosov, bodo skrbeli za razvoj gospodarskega sodelovanja in posledi─Źno sodelovali kot poseben inkubator, ki bo omogo─Źal la┼żjo zaposlitev na┼íih ┼ítudentov.

Mesto Koper, kjer se bo ┼ítudij izvajal prvo leto, je mlado obmorsko Univerzitetno mesto, ki v zadnjem ─Źasu do┼żivlja gospodarski razcvet in enako mo─Źi, kot jo namenja gospodarskemu razvoju, namenja tudi razvoju mesta kot evropskega univerzitetnega sredi┼í─Źa.   


Poslanstvo

Osrednje poslanstvo Zavoda Lomonosov Koper je razvoj skupnega izobra┼żevanja in gospodarskega sodelovanja med EU in Rusijo. Izhodi┼í─Źe pri tem je razvoj skupnega izobra┼żevanja, ki bo zagotavljalo diplomante razli─Źnih ┼ítudijskih programov iz EU in Rusije. Ti diplomanti pa bodo morali (neodvisno od ┼ítudijskega programa) ┼że v ─Źasu ┼ítudija kot sestavni del ┼ítudijske obveznosti opraviti obvezno prakso. Ta praksa bo namensko uresni─Źena pri tistih evropskih podjetjih, ki delujejo na ekonomskem podro─Źju ruske federacije, in obratno, pri tistih ruskih podjetjih, ki delujejo na trgu EU. To je trenutno globalno poslanstvo, iz katerega izhajajo v letu 2017 opredeljene operativne naloge. Te pa so za─Źetek vzpostavljanje operativne infrastrukture, ki bo zavodu v omogo─Źila za─Źeti uresni─Źevanje opredeljenega poslanstva v letu 2018.

Vizija

Skozi uresni─Źevanje opredeljenega poslanstva bo zavod postal dobro organizirana in uspe┼íno delujo─Źa institucija sistemati─Źnega razvijanja in izvajanja programov za izobra┼żevanje za namene razvoja novih pobud gospodarskega sodelovanja med EU in Rusijo.


osebna izkaznica.jpg

Organigram

 
Organogram.jpg