Gospodarski konzorcij

S povezovanjem slovenskih in ruskih izobra┼żevalnih ustanov, ki se udejanja z vzpostavitvijo skupnega izobra┼żevalnega in raziskovalnega sredi┼í─Źa, ┼żelimo ustvarjati prilo┼żnosti za sodelovanje tudi na drugih podro─Źjih, zlasti v gospodarstvu. Tako bo v okviru tega izobra┼żevalnega jedra deloval skupni svet gospodarskih zaupnikov, ki ga bodo tvorili predsedniki uprav in nadzornih svetov gospodarskih dru┼żb iz Rusije in Evropske unije. Prepri─Źani smo, da je to odli─Źna platforma za nadaljnji razvoj dobrih gospodarskih donosov med obema dr┼żavama.


Poslanstvo

Ob skupnem izobra┼żevanju, ki ga izvajata obe univerzi ustanoviteljici zavoda Lomonosov Koper, je gospodarski konzorcij nujen organizacijski del delovanja zavoda in komplementaren izobra┼żevalnemu delu, ki v resnici tudi osmi┼ílja poslanstvo in vizijo skupnega izobra┼żevanja.Gospodarski konzorcij zavoda Lomonosov Koper izvaja naslednje naloge:

1.     Oblikovanje nabora poklicev in znanj, po katerih imajo podjetja iz konzorcija srednjero─Źne in dolgoro─Źne zaposlitvene potrebe

2.     Spremljanje razvoja programov skupnega izobra┼żevanja

3.     Sodelovanje pri organiziranju in izvajanju strokovnega in prakti─Źnega usposabljanja ┼ítudentov, ki so vklju─Źeni v programe skupnega izobra┼żevanja

4.     Razvijanje projektov gospodarskega sodelovanja med podjetij iz gospodarskega konzorcija

5.     Podpora razvoja evropsko ruskega izobra┼żevanja na temelju donacij

6.     Podpora razvoju ┼ítipendijskega sklada zavoda Lomonosov Koper


Vizija

Vizija gospodarskega konzorcija je, da postane forum razvoja novih gospodarskih projektov, ki bodo zaposlovali diplomante skupnega izobra┼żevanja.

Gospodarski konzorcij uresni─Źuje svoje poslanstvo in vizijo skozi delovanje sveta zaupnikov Zavoda Moskovske dr┼żavne univerze M. V. Lomonosov v Kopru. Mesto v gospodarskem konzorciju je odprto za vsa podjetja iz Evrope in Rusije, ki vidijo svojo prilo┼żnost za razvoj svojega delovanja na evropskem ali ruskem trgu ob podpori poslovnega omre┼żja gospodarskega konzorcija Zavoda Moskovske dr┼żavne univerze M. V. Lomonosova v Kopru in potrebujejo za svoj razvoj usposobljene kadre, ki izvirajo iz skupnega evropsko-ruskega izobra┼żevanja.