Magistrski program Ekonomija in finance

┼átudijski program Ekonomija in finance je sodoben, mednarodno primerljiv in dinami─Źen ┼ítudijski program. Znanja, ki jih dobi diplomant, mu pomagajo pri razumevanju in re┼íevanju mikroekonomskih in finan─Źnih problemov, s katerimi se vsak dan sre─Źujemo v poslovnem svetu, ter tudi makroekonomskih izzivov v narodnem gospodarstvu kot celoti. ┼átudij daje tudi povsem strokovna in prakti─Źna znanja, ki so uporabna pri uresni─Źitvi podjetni┼íkih idej ali pri u─Źinkoviti organizaciji in vodenju podjetja ali javnega zavoda.  ┼átudij je namenjen vsem, ki na─Źrtujejo in izvajajo strate┼íke in operativne razvojne scenarije podjetij, izvajajo ekonomske analize za potrebe strate┼íkega razvoja podjetja in znajo prepoznati prilo┼żnosti in nevarnosti ekonomskega, poslovnega in institucionalnega okolja ter se primerno odzvati.


 

 

Vrsta programa: magistrski ┼ítudijski program 2. stopnje
Strokovni naslov: magister/magistrica ekonomije
Kreditno ovrednotenje programa (ECTS): 120 kreditnih to─Źk
Trajanje programa: dve leti
Jezik: angle┼íki (pridobitev dvojne diplome z Moskovsko dr┼żavno univerzo Lomonosova)
Kraj izvedbe: Koper, Moskva


Predmetnik


Fakulteti izvajalki

Fakulteta za management Univerze na Primorskem - www.fm.kp.si

Moskovska ┼íola ekonomike Moskovske dr┼żavne univerze M. V. Lomonsova - http://mse-msu.ru/


Pogoji za vpis

  • diploma ┼ítudijskega programa 1. stopnje s podro─Źja managementa, ekonomskih in poslovnih ved ter prava; ali
  • diploma dodiplomskega ┼ítudijskega programa (programi, sprejeti pred 11. 6. 2004) s podro─Źja managementa, ekonomskih in poslovnih ved ter prava.V primeru omejitve vpisa bodo kandidati izbrani glede na povpre─Źno oceno predhodnega ┼ítudija.

V ┼ítudijski program se lahko vpi┼íe tudi diplomant drugih strokovnih podro─Źij, ki pa mora pred vpisom opraviti ┼ítudijske obveznosti predmetov: Uvod v ekonomijo, Osnove ra─Źunovodstva in Osnove poslovnih financ.

Vsi kandidati, ki se vpisujejo na ┼ítudijski program, morajo izkazati znanje angle┼íkega jezika na ravni B2 glede na skupni evropski referen─Źni okvir za jezike (CEFR) z ustreznim potrdilom.  Ustrezna dokazila o izpolnjevanju tega vpisnega pogoja so:

  • potrdilo o opravljenem izpitu iz angle┼íkega jezika na ravni B2 ali enakovredno potrdilo (npr. TOEFL iBT score of 87-109, IELTS score of 5-6.5, Cambridge FCE, Oxford B2 Upper intermediate);
  • maturitetno spri─Źevalo, iz katerega je razvidno, da je na maturi opravljen tuji jezika angle┼í─Źina;
  • spri─Źevalo o zaklju─Źenem srednje┼íolskem izobra┼żevanju v angle┼íkem jeziku;
  • diploma o pridobljeni izobrazbi na visoko┼íolskem zavodu v ┼ítudijskem programu, ki se je izvajal v angle┼íkem jeziku, in potrdilo (izjava), da je kandidat opravil program v angle┼íkem jeziku.

Za vpis v 1. letnik magistrskega ┼ítudijskega programa Ekonomija in finance kandidati opravijo preizkus ugotavljanja analiti─Źnih sposobnosti s podro─Źja ekonomije in matematike, prijavljeni kandidati bodo pisno povabljeni na opravljanje preizkusa ter pisno obve┼í─Źeni o rezultatih preizkusa in sprejemu na ┼ítudijski program. 

V primeru omejitve vpisa bodo kandidati izbrani glede na povpre─Źno oceno predhodnega ┼ítudija.

Diplomanti študijskih smeri (z izjemo diplomantov managementa, ekonomije, podjetništva, administrativnih znanosti ali prava), morajo pred vpisom opraviti tri dodatne izpite. Vse informacije o prijavi na izpite ter izpitnih rokih, najdete TUKAJ ali pa nam pišite na info@msu-lomonosov.eu.

Vse informacije za prijavo na študijski program Ekonomija in finance v letu študijskem letu 2018/2019 najdete na spletni strani Fakultete za management.

Vpis in ┼íolnino je odobrila Univerze na Primorskem. 

Vpisnina - 41,96 EUR

Šolnina - 7.000,00 EUR na študijsko leto.


Splošne kompetence diplomantov

Diplomanti so vrhunski strokovnjaki, ki na─Źrtujejo in izvajajo strate┼íke in operativne razvojne scenarije podjetij, ne glede na to katera je primarna panoga dejavnosti, v kateri je podjetje aktivno. Predvsem gre za strokovnjake na podro─Źju ra─Źunovodstva in financ ter ban─Źni┼ítva vendar se diplomanti lahko zaposlijo tudi kot strokovnjaki najzahtevnej┼íih ekonomskih analiz za potrebe strate┼íkega razvoja podjetja, in opremljeni z izku┼ínjami, kako teoreti─Źno znanje u─Źinkovito uporabiti v poslovni praksi.

Cilji ┼ítudijskega programa so razumevanje ┼íir┼íega gospodarskega in dru┼żbenega okolja ter globalizacijskih procesov z vidika izbranih interesnih vsebin na podro─Źju ┼ítudija; poglobljeno razumevanje, raziskovanje in razvoj ter aplikacija teoreti─Źnih znanj s podro─Źja ekonomije in financ; samostojno raziskovalno-razvojno in strokovno delo; kriti─Źno razmi┼íljanje in sistemsko re┼íevanje najzahtevnej┼íih interdisciplinarnih problemov