NOVICE

Partner Zavoda Lomonosov Koper, Deloitte ponuja študentom prakso v njihovem podjetju. Študentje magistrskih programov bodo lahko obvezno prakso opravljali v podjetju Deloitte Slovenija, ki sodi med vodilne organizacije za strokovne storitve v državi. Študentje bodo prvem letniku študija lahko preizkusili teoretično znanje tudi v praksi, kot del ekipe globalnega podjetja. Zaposleni v Deloittu sodelujejo pri opravljanju storitev revizije, svetovanja, obvladovanja tveganj in davčnih storitev.

IZOBRAŽEVANJE

E53G7584.JPG

Zavod Lomonosov Koper nudi edinstvena magistrska programa, ki omogočata pridobitev dvojne diplome: diplomo Univerze na Primorskem in diplomo Moskovske državne univerze. Program Ekonomija in finance izvaja Fakulteta za management skupaj z Moskovsko Å¡olo ekonomike. Program Matematične znanosti pa nastal v sodelovanju Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijsko tehnologijo ter Fakultete za mehaniko in matematiko. 


2_a68894a128cde7cae3ad6187451e1462.jpg

Občino Koper je obiskala makedonska delegacija na čelu z makedonskim ministrom za narodne skupnosti po svetu Edmondom Ademijem, ki se je sestal tudi s predstavniki koprske makedonske skupnosti.

Capo Grande.jpg

Ta teden so koprskega župana in predstavnike Mestne občine Koper obiskali predstavniki svetovno priznanega arhitekturnega biroja Fuksas, ki so bili izbrani za projektiranje novega koprskega simbola – “Stolpnice miru”.

Koper mobilnost.jpg

Mestna občina Koper se tudi letos pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti, vseevropski kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti. Ob tej priložnosti je pripravila pester nabor aktivnosti, ki se bodo zvrstile med 16. in 22. septembrom.

FESTINNO.jpg

Na Fakulteti za management v Kopru je potekal podjetniški dogodek festINNO, ki je namenjen vsem, ki jih zanimajo sodobne teme, povezani s podjetništvom in inovativnostjo. V sklopu programa je bil odprt tudi prvi podjetniško-inovacijski laboratorij v akademski sferi INNOlab.